‘De essentie van leiderschap is om meer leiders voort te brengen, niet meer volgers.’ – Ralf Nader 

Krachtige leiders weten mensen te inspireren, zodat ze in beweging komen richting het gewenste doel. Inspiratie is een krachtig iets.

Je kunt geweldig geïnspireerd raken door wat anderen zeggen of doen. Wees zelf die inspirerende persoon, die leider die bewerkstelligt dat mensen vanuit een intrinsieke motivatie aan de slag gaan en zich committeren om tot resultaten te komen. Gebruik inspiratie om de mensen in je organisatie in beweging te houden. Zorg dat ze altijd geïnspireerd blijven omdat dit het creatievermogen versterkt, de motivatie verbetert en vernieuwde focus geeft.

Inspiratie is geen actie

Uiteraard is inspiratie geen actie. Nee, inspiratie doet niets. Maar ze is vaak wel het begin van iets nieuws, van een verbetering, van een oplossing. Daarom is het zo belangrijk om anderen te inspireren. Maak je dit eigen. Zorg dat de woorden die je spreekt nieuwe inzichten geven. Help mensen om op een andere manier naar omstandigheden en situaties te kijken. Om altijd gericht te zijn op de mogelijkheden die keer op keer weer ontstaan. 

Krachtige leiders inspireren mensen doelbewust.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *