‘If you want to be (financially) free, you need to become a different person than you are today and let go of whatever has held you back in the past.’ – Robert Kiyosaki

Ik ben ervan overtuigd dat vrijheid hebben een drijfveer is van velen. Zeker als het gaat om ondernemers. Ze kiezen voor de vrijheid om hun eigen werktijden in te plannen. Om zelf te bepalen wanneer ze wat doen; wanneer ze vakantie nemen of een nachtje doorwerken. Heerlijk!

Voor leiders is vrijheid meer dan alleen maar zelf baas zijn over je tijd en energie. Het is een onafhankelijkheid waardoor ze zonder dubbele agenda echt kunnen doen wat ze moeten doen. Hier gaat het om vrijheid in de zin van tijd en geld. Als je niet wordt betaald voor je tijd en zeer goed omgaat met je tijd, kun je beide bereiken.

Team en automatisering zorgt voor vrijheid

Zelf heb ik dit opgebouwd middels Succeswebsites. Zoals de meeste websitebureaus bieden wij abonnementen, hosting en onderhoud aan. De uitvoering hiervan is deels geautomatiseerd. Omdat het vooral om technische werkzaamheden gaat, heb ik die voor het overgrote deel uitbesteed aan technici. Daardoor heb ik zowel financieel als qua tijd vrijheid en ben ik dus niet afhankelijk van de uren die ik werk. Zo kan ik doen wat ik te doen heb, zonder beperkende overtuigingen, middelen of tijd. Het geeft me de mogelijkheid om een tweede business te beginnen, vanuit het buitenland te werken of weinig uren te werken (als ik dat zou ambiëren).

Al je tijd geven voor veel te weinig geld

In onze calvinistische cultuur wordt op de een of andere manier raar gekeken naar de verhouding tussen tijd en geld. We vinden het prima dat we gemiddeld 160 tot 200 uur per maand van huis zijn om ons leventje te kunnen leiden, totdat we met pensioen gaan.

Ik heb dat nooit begrepen en al helemaal nooit geambieerd. Het kan toch niet de bedoeling zijn dat je het overgrote deel van je leven alleen maar bezig bent met werken voor iemand anders’ doel in ruil voor centjes, zodat jij een comfortabel leventje hebt? Het is wat mij betreft vrij individualistisch. Waarom denk je zo klein? Waarom accepteer je een systeem dat al zo oud is? Wat houdt je tegen om vrijheid te realiseren? Je comfort?

Er is niets goed of fout, maar ik weet dat leiders de wereld stukje bij beetje mooier kunnen maken. Daarom moeten ze zo efficiënt mogelijk met hun tijd omgaan. Verdoe je tijd niet. Je hoeft niet voor je tijd betaald te worden. Je kunt ervoor kiezen om voor je waarde betaald te worden. Dan houd je meer over in minder tijd, en creëer je vrijheid qua financiën en tijdsbesteding.

Krachtige leiders creëren vrijheid qua financiën en tijdsbesteding.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *