Coach persoonlijk leiderschap

Stel je voor hoe:

je leven eruit zou zien,

je bedrijf of organisatie eruit zou zien,

je gezin, vriendenkring en relatie eruit zou zien,

je banksaldo eruit zou zien,

je levensstijl eruit zou zien,

Als je altijd krachtig de leiding had genomen over je leven…

Heel anders dan nu denk je? Ik denk het ook. Tijd om je leven te leven als iemand die leiding geeft aan zichzelf.

Coach persoonlijk leiderschap

Leidinggeven aan jezelf is de kern van persoonlijk leiderschap. Als je dit beheerst, kun je ieder gewenst (realistisch) resultaat bereiken. Waarom? Omdat jij de benodigde actie moet ondernemen. Hoe beter je jezelf daartoe aanstuurt, hoe meer je bereikt.

Je geeft leiding aan je gedachtes en emoties. Je handelt zonder je te laten weerhouden door onzin. Je neemt de benodigde acties!

Díé mensen die besluiten om volledige verantwoordelijkheid en leiding te nemen met betrekking tot elk aspect van hun leven. Die hebben de mooiste vruchten.

“Niet bereikt wat je wilde bereiken? De kans is 100% dat jij niet de juiste dingen doet en hebt gedaan.”

Krachtige leiders hebben hebben dezelfde kenmerken. Dat gaat niet alleen over vaardigheden als timemanagement, energiemanagement, doorzettingsvermogen etc. Het gaat veel meer over hoe je de wereld inkijkt, je karakter, de principes die je leeft en de overtuigingen die je hebt. Voor mij als coach persoonlijk leiderschap gaat het dan ook vooral om je denken en handelen, je gedrag, de vruchten die daardoor zichtbaar zijn geworden (de mooie, en de minder mooie) en wat jij zou moeten doen om te bereiken wat je zou willen bereiken.

Dan is vervolgens aan jou de uitdaging om je diezelfde kenmerken eigen te maken door ze te gaan leven. Daarbij helpen de vier pijlers van krachtig leiderschap.

Ik weet zeker dat je dan een krachtige leider wordt, die elk (realistisch) gewenst resultaat kan bereiken.

De vier pijlers om krachtig leiding te geven aan jezelf

Om de kenmerken te leven zijn de volgende vier pijlers nodig:

 1. Bewust worden van waar je staat;
 2. Een plan maken om verandering te creëren;
 3. Doelen stellen voor wanneer je wat hebt gedaan;
 4. Actie nemen in de richting van je doel;

Terwijl je de pijlers toepast per kenmerk waarborg je het volgende:

 • Blijf focus houden op gestelde doelen;
 • Blijf in balans terwijl je stappen zet.
 • Leiding geven aan jezelf

  Krachtige leiders passen deze pijlers met zekere regelmaat toe. Een interessante vraag is dan: is dit aangeboren of aangeleerd? Die beantwoord ik niet, want ik weet simpelweg de waarheid niet. Ik weet wél dat mensen die het verlangen hebben om leider te zijn vaak ook leiderschapspotentie hebben. Als dat nog niet zichtbaar is geworden in hun ‘vruchten’, dan hebben ze ander gedrag aangeleerd gekregen en weinig of niets met hun leiderschapspotentie gedaan.

  Dus of leiderschap aangeboren moet zijn of aan te leren is, doet er wat mij betreft niet toe. Als jij besluit een leider te zijn, moet je gewoon de kenmerken adopteren, toepassen en je eigen maken. De actie wordt beloond.

  Coach persoonlijk leiderschap: Actie ondernemen richten je doelen

  Als jij dingen gedaan wilt krijgen, moet je de nodige actie ondernemen. Als coach persoonlijk leiderschap help ik je hierbij.

  Op het moment van schrijven coach ik meerdere jonge potentiële leiders. Met een van hen, laten we hem Peter noemen, ben ik nu een paar maanden onderweg. Afgelopen week schreef hij mij dat hij dankbaar is dat ik zijn coach ben omdat hij al zo veel resultaat ziet. Hij heeft doelen gesteld, stappen uitgedacht, er een planning aan gekoppeld, en doet wat nodig is om zijn doelen te bereiken. Ik heb hem alleen maar de ‘methode’ uitgelegd. Hij doet al het werk en neemt de actie.

  Waarom ben ik in zijn beleving zo waardevol als coach persoonlijk leiderschap? Door een krachtige coach zie, hoor en doe je wat je nog niet eerder zag, hoorde en deed. En toch doe je het alsnog allemaal zelf. Je hebt andere mensen nodig om boven jezelf uit te blijven stijgen. Niet omdat het moet, maar omdat het geweldig is om tot je eigen volle potentie te komen. We zijn nooit uitgegroeid, nooit uitgeleerd, nooit klaar.

  Joel van Amerongen

  Ondernemer, Spreker, Coach

  “Mensen helpen om te groeien en zich te ontwikkelen in leiderschap, zodat ze hun volle potentie gaan benutten.”

  Het is mijn wens dat je alles uit jouw leven haalt. Dat je leeft, droomt, geniet, huilt, angsten overwint, grenzen voorbijgaat, impact hebt, liefde ervaart, rust kent en steeds dichter bij je kern komt, omdat je doet waarvoor je hier op deze wereld bent.

  Wellicht vraag je je af waarom ik dat verlangen heb en daaraan die missie heb gekoppeld. Het antwoord: ik geloof dat iedereen er op deze aarde is om een positieve impact te hebben op iemand anders’ leven. Dat we als complete mensheid de verantwoordelijkheid hebben om voor de aarde en al het leven daarop te zorgen, en iedereen te zien als unieke creatie. Alles is er met een reden, niemands leven is zonder bedoeling, dat garandeer ik je.

  Als iedereen leiding neemt over zijn leven en ervoor gaat om impact te hebben op iemand anders’ leven, dan krijgen we een geweldige vrucht. Blijf weg van zelfzucht, wees als die boom. Zaai wat je te zaaien hebt en blijf groeien als persoon.

  Meer lezen over Joël? Klik hier. 

  Businesscoach

  Ben je op zoek naar
  een coach persoonlijk leiderschap?

  Neem je besluit. Vul daarna het formulier in.

  © Copyright - Joël van Amerongen - J.H. van Amerongen Holding B.V.