Businesscoach

Businesscoach voor ondernemers die willen groeien vanuit rust. 1-op-1 businesscoaching waarbij het om jou en je business draait.

Stel dat je vanaf vandaag geen excuses meer hebt die je belemmeren om echt te doen wat je te doen hebt in je bedrijf. Dat je jezelf niet zou belemmeren om eerlijk te zijn en keuzes te maken die je tot nu toe niet durfde te maken. Wat als je echt zou doen wat nodig is. Hoe denk je dat je bedrijf er over 3 maanden uitziet?

Herken je onderstaande uitdagingen?

Als businesscoach help ik ondernemers o.a. met onderstaande uitdagingen:

 • Hoge werkdruk: De agenda zit vol met betaald werk, je werkt je over de kop;
 • Weinig groei: je wilt groeien maar je bent continu druk met de uitvoering;
 • Geen plezier: Je bent veel bezig met zaken die je energie kosten;
 • Alles zelf doen: Je wilt werk uitbesteden maar je durft de stap niet te zetten;
 • Geen balans: Er is weinig balans tussen werken en leven terwijl je dat wel verlangt;
 • Geen focus: Je bent een creatief ondernemer die altijd nieuwe ideeën heeft;
 • In je bedrijf werken: Weten wat je moet doen om te groeien met je bedrijf maar je komt er niet aan toe;
 • Geen schaalbaarheid: een team te bouwen maar je durft de stap niet te zetten;
 • Weinig resultaat: Je wilt meer resultaat bereiken maar kan niet nog meer werk zelf doen;

TIJD VOOR VERANDERING – Ga aan de slag met een businesscoach

Herkent je jezelf in wat ik schrijf? Kan confronterend zijn en een beetje pijn doen. Het ding is dat verandering alleen mogelijk is als de pijn groot genoeg is. Dat begint bij bewustwording.

ONDERNEMEN VANUIT RUST EN VRIJHEID

Allereerst door als Businesscoach;

 • Mee te gaan in JOUW proces

En daarna door je te helpen om:

 • Meer inzicht te krijgen in jezelf als ondernemer, je talenten en je valkuilen
 • Inzicht te krijgen in hoe je er financieel voor staat
 • Alle processen, workflows en systemen te structureren en (zo mogelijk) te automatiseren
 • Balans te vinden tussen impact hebben en geld verdienen
 • Messcherpe focus te hebben op wat je echt te doen hebt in je onderneming
 • Te focussen op je core business waardoor je omzet of winst significant gaat groeien
 • De stap te maken van werken in je onderneming naar werken aan je onderneming

Businesscoaching gericht op het nemen van de juiste actie

 • We gaan doelen stellen en jij gaat aan de slag met de juiste acties.

Ben je op zoek naar businesscoaching?

Neem je besluit. Vul het formulier in, ik bel je zo snel mogelijk om kennis te maken.

Wat houdt je tegen om een businesscoach om hulp te vragen?

Doe je echt wat je te doen hebt in je bedrijf? En, kun je daarmee het leven leiden dat je voor ogen hebt? Nee? Ga aan de slag met een businesscoach… 

Of… Loopt je bedrijf juist wel aardig? Ben je eigenlijk in een sleur terechtgekomen die je nooit hebt geambieerd? Waarom zou je buiten je comfortzone gaan en dingen veranderen voor iets wat nog niet tastbaar of zichtbaar is…? Je herkent je misschien wel in een aantal uitdagingen die ik beschrijf maar je blijft jezelf en je resultaten maar herhalen… Hoe lang ga je dat nog volhouden?

Er lijkt wat te knagen want je bent op zoek naar een businesscoach. Dus misschien ben je toe aan verandering of groei… Misschien ben je meer ontevreden over bepaalde aspecten in je leven dan je tot nu toe dacht.

Besluiten wat je gaat doen

Besluiten nemen en de benodigde acties ondernemen zijn sleutels tot resultaat. Neem je geen besluit? Dan gebeurt er niets. Onderneem je geen actie? Dan gebeurt er ook niets.

Heel eerlijk, vaak blijven we hangen in “willen”. En dat is helaas niet zo effectief. Dat zorgt niet voor resultaat.

Wat “wil” jij allemaal? Bedenk eens wat je de afgelopen twee jaar allemaal hebt gewild in je bedrijf of juist op persoonlijk vlak. En streep vervolgens door wat je hebt gerealiseerd. De kans is groot dat je maar weinig kunt doorstrepen. Is dat raar? Goed of fout? Nee hoor.

Als businesscoach help ik je om zakelijk en privé in balans te krijgen

Krachtige leiders nemen besluiten en vervolgens de actie om het gewenste resultaat te realiseren. Op elk gebied in hun leven doen ze wat ze moeten doen. Dus ik heb het niet over leven in onbalans waarbij je alleen “zakelijk succesvol” bent… Nee, het tegenovergestelde heeft mijn hart. Een balans tussen zakelijk en privé.

Gewoon jij als mens, met al je geliefden, je bedrijf en verantwoordelijkheden in balans.

“Je bent zelf altijd verantwoordelijk voor de kwaliteit van je leven. Niemand anders, alleen jij.”

Tijd voor verandering, tijd voor actie, tijd voor businesscoaching. Ik geloof in je, jij ook?

Hoe ziet 1-op-1 businesscoaching eruit?

Weten waar je aan toe bent is fijn. 1-op-1 businesscoaching betekent dat ik er echt voor jou ben gedurende een sessie. 90 minuten lang focussen we op jou en je bedrijf.

De eerste keer focus ik me vooral op wie jij bent, wat je belangrijk vindt, wat je doet en hoe dat er ideaal gezien uitziet voor jou. Mijn bedoeling is dat jij vooral veel aan het praten bent en dat ik veel aan het luisteren ben.

Gaandeweg het gesprek komen we vanzelf bij jouw kern (echt waar, dat lukt altijd) en daarvandaan gaan we een plan schetsen en doelen stellen zodat jij dan vanuit intrinsieke motivatie aan de slag kunt gaan.

Businesscoaching is maatwerk

Daarna is de vraag waar jouw verdere behoefte ligt qua begeleiding. Heel eerlijk… Meestal bereiken we de kern binnen één gesprek. Daarna kan de coaching nuttig zijn om strategieen, vaardigheden, eigenschappen, gedrag etc. eigen te maken maar dat hoeft niet. Als jij het gevoel hebt dat je het verder zelf kunt dan is dat goed. Ik ben geen stok achter de deur coach. Daarnaast heb ik ook geen behoefte om je een traject te verkopen. Ik wil je helpen waar nodig en je dan weer loslaten. Je mag op jezelf vertrouwen, je mag het zelf doen.

Met andere woorden; voor een paar honderd euro kun jij weer door. Gegarandeerd!

Coachees over businesscoach Joël

“Als ondernemer liep ik al langer met de vraag ‘hoe nu verder?’ Ik heb een goed lopend bedrijf, maar ik heb zo ongeveer het maximum bereikt van wat ik als zzp-er voor elkaar kan krijgen.

Groei en ontwikkeling door businesscoaching

Ik wilde groeien en ontwikkelen, maar dan wel op een manier die bij mij past. Het laatste wat ik wilde was een goeroe-coach die, zonder goed te luisteren, mij precies zou vertellen wat ik moet doen. Joël bleek gelukkig anders te werken. Hij sloot goed aan bij wat ik op dat moment nodig had. De feedback en adviezen die hij gaf, waren daarom ook precies afgestemd op mij.

Daarnaast gaf hij mij ook bevestiging voor wat ik al goed deed en gaf hij me de ruimte om binnen zijn adviezen zelf keuzes te maken. Hij liet mij ook weer los toen hij zag dat ik het zelf kon.

Richting

Het gevolg is onder andere dat mijn groei nu weer richting heeft gekregen. Ik heb prioriteiten gesteld en ben nu vol zelfvertrouwen mijn eigen boek aan het schrijven.”

“Joël is voor mij niet alleen een goede adviseur, maar leeft zelf ook voor waar hij voor staat, namelijk persoonlijk leiderschap. Dat zorgt voor integriteit en betrouwbaarheid, precies wat ik zoek en nodig heb om de juiste vervolgstappen te zetten als startende ondernemer.”

“De coaching van Joël was echt super. Hij haalde heel mooi het vertrouwen in mezelf naar boven. Hij liet mij zien waar ik goed in ben en dat ik eigenlijk al de juiste weg was ingeslagen. Joël bevestigde dat wat ik in mijn hoofd had en eigenlijk heel graag wilde doen, ook in lijn ligt met waar mijn bedrijf naartoe mag groeien. Nu weet ik waar ik me op mag focussen. In zo’n kort gesprek sloeg hij de spijker op z’n kop.”

Businesscoach Joël van Amerongen

Ondernemer, Spreker, Coach

Ik heb een liefdevol mensgericht hart. Vanuit die liefde voor mensen heb ik ook een hele duidelijke kant ontwikkelt (vaak geïnterpreteerd als harde of zakelijke kant). Ik zie die eerlijkheid en duidelijkheid als nodig, om mensen verder te helpen.

Voel je dus alsjeblieft niet veroordeeld of aangevallen door iets wat ik schrijf. Ik probeer je bewustzijn te prikkelen met wat ik schrijf. Want verandering begint bij bewustwording. En door eerlijk te zijn, duidelijk te zijn, kan jij bewust worden van je gedachten, overtuigingen en handelen.

Na mijn start als ondernemer realiseerde ik binnen 3 jaar financiële vrijheid. Dat was hard werken maar door goed timemanagement en energiemanagement is het altijd vanuit rust geweest. Balans hebben tussen hard werken en genieten van het leven vind ik belangrijk. Zorgen dat je doet wat nodig is, dat is in mijn optiek de sleutel.

‘Als businesscoach help ik help ondernemers om vanuit hun essentie te handelen en groeien door ze te ontwikkelen op gebied van persoonlijk leiderschap en ondernemerschap.’

 Joël als ondernemer

 • 11-2013 – heden: Eigenaar van Succeswebsites
 • 09-2015 – 06-2017: Partner en businesscoach bij Zakelijk Succes
 • 01-2017 – heden: Oprichter en coach bij Mountain Leaders
 • 06-2017 – heden: Spreker en (business)coach over persoonlijk leiderschap

Businesscoach

Ben je op zoek naar
een businesscoach?

Neem je besluit. Vul daarna het formulier in.

© Copyright - Joël van Amerongen - J.H. van Amerongen Holding B.V.