Sparringpartner voor ondernemers

Sparringpartner voor ondernemers die willen groeien vanuit rust. 

Loop je tegen uitdagingen aan binnen jezelf of je onderneming? Teveel werk? Te weinig personeel? Middelen tekort? Wellicht kan ik je helpen als sparringpartner voor ondernemers. 90 minuten sparren met iemand die niet zo nauw als jijzelf verbonden is met je onderneming helpt!

Groeien vanuit rust: Sparringpartner voor ondernemers

Als sparringpartner voor ondernemers help ik je om snel tot de kern van je persoonlijke of zakelijke uitdagingen te komen. Dit zorgt ervoor dat jij weer verder kunt.

‘Learn from the experts; you will not live long enough to figure it all out by yourself.’ – Brian Tracy

Hoe vaak krijg je ongevraagd of gevraagd advies van mensen in je naaste omgeving? En hoe vaak heeft dit advies uiteindelijk impact op je handelen? Waarschijnlijk in vrijwel alle gevallen heeft iemands advies impact op je handelen. De uitdaging is dat je brein gewoonweg wil nadenken over suggesties die anderen doen. Zit er een kern van waarheid in? Was dit een goed advies? Waarom krijg ik dit advies? De conversaties zijn weer begonnen. Nu is dat helemaal geen probleem. Maar wel als je hierdoor uit je focus raakt. En dat is precies wat er vaak gebeurt als anderen hun plasje over jouw situatie gaan doen. Goed of niet goed bedoeld, het maakt geen verschil. Het veroorzaakt ruis en een verstoorde focus.

Je begrijpt waarom je een sparringpartner voor ondernemers zorgvuldig moet kiezen, en niet zomaar iedereen om advies moet vragen. Kies onafhankelijke adviseurs voor jou en je situatie. Een eerlijk advies van een expert geeft je een voorsprong. Een eerlijk advies van iemand die geen verstand van zaken heeft, zet je op achterstand.

Waak voor ongevraagde adviezen en angstprojecties

Als jij een appartement wilt kopen voor de verhuur en daarvoor juridisch advies nodig hebt, moet je dat niet vragen aan mensen die er geen ervaring mee hebben. Sterker nog: je kunt beter helemaal niet spreken over je plannen, omdat mensen dan toch ongevraagd adviezen gaan geven. Ook al horen ze slechts de helft van jouw verhaal, ze komen alweer met een advies dat gebaseerd is op hun interpretatie, bevindingen en ervaringen. Praat dus niet met zo veel mogelijk mensen over plannen of ideeën. Houd ze voor jezelf, raadpleeg experts en weeg af of de potentiële winst het risico waard is.

Je kunt nu tegen jezelf zeggen: het valt allemaal wel mee, ik wil mijn ideeën juist met naasten bespreken, omdat ik het fijn vind om hun mening te horen. Maar het is geen krachtige manier om iets gedaan te krijgen. Als je zeker bent van je zaak, hoef je niet van anderen te horen of het goed is. Dan hoef je ook geen advies van ze te hebben. Behalve als het om vooralsnog onzekere gebieden gaat, vaak door gebrek aan kennis of kunde: dan is het uitermate verstandig om adviseurs te raadplegen die de kennis of kunde wél in huis hebben.

Sparringpartner voor ondernemers: Kijk naar ‘de vrucht’ van je adviseur

Hoe kies je de juiste adviseur en hoeveel heb je er nodig? Goede vraag. De juiste adviseur vind je door naar ‘zijn vruchten’ te kijken. Heb je iemand in je omgeving die uitermate succesvol is in het verhuren van vastgoed? Raadpleeg hem als je vragen hebt over vastgoed. Heb je vragen over financiën, investeringen of bijvoorbeeld belasting(voordelen)? Raadpleeg de beste fiscalist die binnen je budget past.

Praat niet zoveel met anderen

Praat niet over je onzekerheden en problemen met mensen die ze toch niet kunnen verkleinen of die niet kunnen bijdragen aan de oplossing. Dit klinkt misschien raar, maar dit zou wat mij betreft volledig geleefd moeten worden door iedereen. Dit moet je al op een zo jong mogelijke leeftijd toepassen.

Denk rustig na over dingen, verzamel de juiste kennis, weeg zaken tegen elkaar af, raadpleeg zo nodig experts alvorens je een besluit neemt om wel of niet tot actie over te gaan. Laat je vervolgens niet meer van je koers brengen.

Praten met anderen over je ideeën, plannen en problemen helpt je niet verder. Dit is een van de redenen waarom ik iedereen kan adviseren om een businesscoach, adviseur, mentor of sparringpartner in de arm te nemen. Maar dan wel iemand met ‘zichtbare vruchten’ op de gebieden waarover jij advies nodig hebt.

Krachtige leiders vragen advies aan een sparringpartner die ze aan de hand van ‘zijn vruchten’ hebben beoordeeld.

Ben je op zoek naar een sparringpartner voor ondernemers?

Neem je besluit. Vul het formulier in, ik je zo snel mogelijk om kennis te maken.

Coachees over businesscoach Joël

“Als ondernemer liep ik al langer met de vraag ‘hoe nu verder?’ Ik heb een goed lopend bedrijf, maar ik heb zo ongeveer het maximum bereikt van wat ik als zzp-er voor elkaar kan krijgen.

Groei en ontwikkeling door businesscoaching

Ik wilde groeien en ontwikkelen, maar dan wel op een manier die bij mij past. Het laatste wat ik wilde was een goeroe-coach die, zonder goed te luisteren, mij precies zou vertellen wat ik moet doen. Joël bleek gelukkig anders te werken. Hij sloot goed aan bij wat ik op dat moment nodig had. De feedback en adviezen die hij gaf, waren daarom ook precies afgestemd op mij.

Daarnaast gaf hij mij ook bevestiging voor wat ik al goed deed en gaf hij me de ruimte om binnen zijn adviezen zelf keuzes te maken. Hij liet mij ook weer los toen hij zag dat ik het zelf kon.

Richting

Het gevolg is onder andere dat mijn groei nu weer richting heeft gekregen. Ik heb prioriteiten gesteld en ben nu vol zelfvertrouwen mijn eigen boek aan het schrijven.”

“Joël is voor mij niet alleen een goede adviseur, maar leeft zelf ook voor waar hij voor staat, namelijk persoonlijk leiderschap. Dat zorgt voor integriteit en betrouwbaarheid, precies wat ik zoek en nodig heb om de juiste vervolgstappen te zetten als startende ondernemer.”

“De coaching van Joël was echt super. Hij haalde heel mooi het vertrouwen in mezelf naar boven. Hij liet mij zien waar ik goed in ben en dat ik eigenlijk al de juiste weg was ingeslagen. Joël bevestigde dat wat ik in mijn hoofd had en eigenlijk heel graag wilde doen, ook in lijn ligt met waar mijn bedrijf naartoe mag groeien. Nu weet ik waar ik me op mag focussen. In zo’n kort gesprek sloeg hij de spijker op z’n kop.”

Businesscoach Joël van Amerongen

Ondernemer, Spreker, Coach

Ik heb een liefdevol mensgericht hart. Vanuit die liefde voor mensen heb ik ook een hele duidelijke kant ontwikkelt (vaak geïnterpreteerd als harde of zakelijke kant). Ik zie die eerlijkheid en duidelijkheid als nodig, om mensen verder te helpen.

Voel je dus alsjeblieft niet veroordeeld of aangevallen door iets wat ik schrijf. Ik probeer je bewustzijn te prikkelen met wat ik schrijf. Want verandering begint bij bewustwording. En door eerlijk te zijn, duidelijk te zijn, kan jij bewust worden van je gedachten, overtuigingen en handelen.

Na mijn start als ondernemer realiseerde ik binnen 3 jaar financiële vrijheid. Dat was hard werken maar door goed timemanagement en energiemanagement is het altijd vanuit rust geweest. Balans hebben tussen hard werken en genieten van het leven vind ik belangrijk. Zorgen dat je doet wat nodig is, dat is in mijn optiek de sleutel.

‘Als businesscoach help ik help ondernemers om vanuit hun essentie te handelen en groeien door ze te ontwikkelen op gebied van persoonlijk leiderschap en ondernemerschap.’

 Joël als ondernemer

  • 11-2013 – heden: Eigenaar van Succeswebsites
  • 09-2015 – 06-2017: Partner en businesscoach bij Zakelijk Succes
  • 01-2017 – heden: Oprichter en coach bij Mountain Leaders
  • 06-2017 – heden: Spreker en (business)coach over persoonlijk leiderschap

Businesscoach

Ben je op zoek naar
een sparringpartner?

Neem je besluit. Vul daarna het formulier in.