Spreker persoonlijk leiderschap

Als spreker is het mijn missie om mensen dichterbij hun essentie te krijgen en ze te ontwikkelen op het gebied van persoonlijk leiderschap. Hierbij moet je er rekening mee houden dat ik het hier niet heb over theorietjes, modelletjes en vaardigheden trainen. Nee, dat is voor mij niet weggelegd. Ik ga jou en je organisatie helpen om het persoonlijk leiderschap terug te brengen naar de kern. Iedere individu moet leiding geven aan zichzelf!

Krachtig persoonlijk leiderschap

Wat als jouw mensen allemaal krachtig leiding aan zichzelf geven?

Stel je voor dat je team net zo hard gaat knokken voor jouw dromen als jijzelf? Wat als jij als directeur kunt bouwen op je team en andersom. Wat als jullie samenwerken, elkaar versterken waar nodig en de gestelde doelen keer op keer bereiken?

Dat wil ik helpen realiseren in jouw bedrijf.

Hoe? Door iedereen vanuit de drie pijlers in hun verantwoordelijkheid te zetten. Tijd om te doen wat nodig is!

‘Als leider moet je bewust zijn van wie je bent, van je verantwoordelijkheden en die van anderen. Dit moet vanuit een krachtige innerlijke houding komen die je in staat stelt om sneller besluiten te nemen.’

Vier pijlers van krachtig leiderschap

Tijdens een inspiratiesessie gaan we hiermee aan de slag

Om de kenmerken te leven zijn de volgende vier pijlers nodig:

  1. Bewust worden van waar je staat;
  2. Een plan maken om verandering te creëren;
  3. Doelen stellen voor wanneer je wat hebt gedaan;
  4. Actie nemen in de richting van je doel;

Bewustwording is de eerste stap tot groei. Als je met je ogen dicht je leven leeft sta je stil. Je moet bewust zijn van wie je nu bent, waar je voor leeft en waarom je doet wat je nu doet.

Vervolgens moet je bedenken wat jij te doen hebt… Daarmee bedoel ik dat je ofwel je eigen droom gaat bouwen of aan die van een ander. Beide is geweldig!

Richting helder? Doelen stellen en actie nemen. Bereik je doelen stap voor stap.

Terwijl je de pijlers toepast per kenmerk waarborg je het volgende:

  • Blijf focus houden op gestelde doelen;
  • Blijf in balans terwijl je stappen zet.

Onderwerpen die o.a. aan bod komen

Krachtig persoonlijk leiderschap

We beginnen met het belang van het bewustzijn. Als leider moet je je bewust zijn van wie je bent, van je verantwoordelijkheden en die van anderen. Dit moet vanuit een “overwinnaarsmentaliteit” komen, die je in staat stelt om snel besluiten te nemen. Als je deze kenmerken leeft, is het noodzakelijk om doelen te stellen, hierover te communiceren vanuit integriteit om vervolgens daadkrachtig tot actie over te gaan.

Gewenst resultaat bereiken

Dit begint met de juiste mindset. Je moet groot denken en daar de nodige actie aan koppelen om stap voor stap zichtbare resultaten te krijgen. De stappen moet je doelgericht zetten, van A naar B, keer op keer. Doen wat nodig is.

Als je doelgericht te werk gaat, moet je waken voor ongeduld. Je moet vanuit rust komen, zodat je niet opgebrand raakt. De factoren tijd en energie spelen hierin een grote rol. Het komt vervolgens aan op je doorzettingsvermogen. Opgeven is geen optie!

Het proces waar je in zit, vereist dat je in het hier-en- nu blijft en dus uit je hoofd. Besef dat je alleen dán in staat bent om te handelen, om het spel op het hoogste niveau te spelen zonder dat het ten koste gaat van andere belangrijke aspecten van je leven. Denk hierbij aan familie, vrienden en ontspanning. Ga voor het hoogst haalbare, vanuit balans.

Effectiviteit en invloed vergroten

Het vergroten van je effectiviteit en de invloed die je op anderen uitoefent. We beginnen met het belang van flexibiliteit en een proactieve houding.

Daarna gaan we aan de slag met je observeringsvermogen, je energie- en verwachtingenmanagement. Van daaruit ben je in staat om grenzen te stellen en je tijd te managen.

‘Leadership is not about titles, positions or flowcharts. It is about one life influencing another.’ – John C. Maxwell

Van waarde zijn in iedere situatie

Hoe kun je echt van waarde zijn, in iedere situatie en uitgaand van wie je bent? Je zelfkennis vergroten; je karakter vormen naar dat van een leider; relativeren; realistisch handelen; gezond controleren zonder door te slaan in wantrouwen; alles met aandacht doen – uitzonderlijke focus.

Waarde toevoegen is de sleutel tot succes. Kom vanuit je eigen kracht en wees van waarde in elke situatie. Houd de controle en doe alles met aandacht en focus.

‘Be intentional to add value to every person you meet everyday.’ – John C. Maxwell

Joel van Amerongen

Ondernemer, Spreker, Coach

“Mensen helpen om te groeien en zich te ontwikkelen in leiderschap, zodat ze hun volle potentie gaan benutten.”

Het is mijn wens dat je alles uit jouw leven haalt. Dat je leeft, droomt, geniet, huilt, angsten overwint, grenzen voorbijgaat, impact hebt, liefde ervaart, rust kent en steeds dichter bij je kern komt, omdat je doet waarvoor je hier op deze wereld bent.

Wellicht vraag je je af waarom ik dat verlangen heb en daaraan die missie heb gekoppeld. Het antwoord: ik geloof dat iedereen er op deze aarde is om een positieve impact te hebben op iemand anders’ leven. Dat we als complete mensheid de verantwoordelijkheid hebben om voor de aarde en al het leven daarop te zorgen, en iedereen te zien als unieke creatie. Alles is er met een reden, niemands leven is zonder bedoeling, dat garandeer ik je.

Als iedereen leiding neemt over zijn leven en ervoor gaat om impact te hebben op iemand anders’ leven, dan krijgen we een geweldige vrucht. Blijf weg van zelfzucht, wees als die boom. Zaai wat je te zaaien hebt en blijf groeien als persoon.

Meer lezen over Joël? Klik hier. 

Businesscoach

Ben je op zoek naar
een spreker over persoonlijk leiderschap?

Neem vrijblijvend contact op.

© Copyright - Joël van Amerongen - J.H. van Amerongen Holding B.V.