,

Resultaatgericht zijn: de uitkomst is meetbaar

‘Make measurable progress in reasonable time.’ – Jim Rohn

Een krachtige leider is gericht op resultaat: het meetbare gevolg van acties. Een krachtige leider heeft dus geweldige resultaten. Ik ben daarbij wel gericht op een evenwicht. Je kunt een succesvol ondernemer zijn met een paar miljoen in je holding, maar als je geen relaties kunt onderhouden heb je ergens gefaald in het leidinggeven. We hebben het over een leider zijn, niet over succesvol zijn. Een krachtige leider krijgt succes vrijwel altijd als gevolg van de waarde die hij toevoegt.

Voor mij hebben krachtige leiders zichtbaar en zelfs meetbaar resultaat op o.a. de gebieden:

  • geld, bezit en stabiele geldstromen;
  • relaties en vriendschappen;
  • mentale en fysieke gesteldheid;
  • ontspanning, rust en vrijheid;
  • geluksbeleving en voldoening.

Geld, bezit en stabiele geldstromen

Krachtige leiders trekken geld aan omdat ze voortdurend waarde leveren. De stand van je bankrekening zegt veel over de hoeveelheid waarde die je levert. Uiteraard zullen veel leiders investeringen doen. Naast de stand van je bankrekening is meetbaar resultaat van de stabiele inkomende geldstroom uit investeringen, inkomen of bezit veelzeggend.

Relaties en vriendschappen

Onbaatzuchtige leiders hebben waardevolle relaties en vriendschappen als meetbaar resultaat. Uiteraard is de waarde hiervan moeilijk uit te leggen, omdat iedereen hier een eigen interpretatie van heeft. Volgens mij zie je de kwaliteit van iemands leiderschap binnen relaties aan de integriteit ervan. Echte vriendschappen houden voor mij in dat je mensen om je heen hebt die voor je door het vuur gaan. Zij zorgen voor jouw familie (en andersom) als het nodig is. Ze zouden elk moment opofferen als je dat echt nodig hebt. Het is een vertrouwensband die niet te breken is, omdat je aan elkaar gecommitteerd bent. Beide partijen kunnen ten goede van elkaar volledig zijn, doen en delen.

Mentale en fysieke gesteldheid

In hoeverre kun je invloed op je gezondheid hebben? Ziekte kan je overkomen. Er zijn echter wel causale verbanden tussen voedsel, beweging, rust en je gezondheid. Een leider creëert een gezonde levensstijl, zodat hij er zeker van is dat zijn fysieke gesteldheid een versterkende factor is voor zijn mentale gesteldheid, en hij vol energie kan doen wat nodig is. We hebben het al gehad over onze denkwijze en mentaliteit; onder mentale gesteldheid versta ik die twee samen. Je mentaliteit moet gericht zijn op het mooie van het leven, op groei en verbetering.

Ontspanning, rust en vrijheid

Het volgende meetbare punt is de afwezigheid van stress en verplichtingen. Krachtige leiders handelen vanuit rust. Ze weten waartoe ze in staat zijn, en dat alles wat op hun pad komt binnen hun mogelijkheden valt. Je krijgt geen grotere uitdagingen dan je aankunt. Als het toch groter voelt dan je aankunt, is je mentaliteit toe aan een oppepper, of heb je je iemand anders’ uitdaging eigen gemaakt.

Een krachtige leider begrijpt ook hoe belangrijk rust is. Daarom creëert hij in zijn leven momenten van bezinning, stilstaan, reflecteren en genieten.

Een leider creëert vrijheid van tijd en geld. Daardoor kan hij zonder beperkingen impact kan maken. Krachtige leiders worden niet betaald voor hun tijd.

Geluksbeleving en voldoening

Die zijn wat moeilijker meetbaar omdat het om gevoel gaat. Krachtige leiders die doen wat nodig is hebben een hogere mate van geluksbeleving. Wellicht omdat ze voortdurend voldoening halen uit hun relaties en alles wat ze doen. Ze zijn in staat om meer te doen dan anderen. Ook creëren ze daardoor meer momenten van voldoening. Dat draagt bij aan hun geluksbeleving.

Krachtige leiders hebben meetbare resultaten en doen altijd wat nodig is om de gewenste resultaten te bereiken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *