,

Excellentie: streef naar je beste kunnen

‘Perfection is not attainable, but if we chase perfection we can catch excellence.’ – Vince Lombardi 

Geef het beste van jezelf. Doe alles wat je doet met uiterste inzet, met volledige aandacht, met alles wat in je is. Streef altijd naar excellentie. Dat is wat krachtige leiders doen. Er is geen ruimte voor half werk. Kijk om je heen: er is te veel half werk. Zorg dat je voor excellentie gaat. Het moet geweldig zijn, het moet het beste zijn wat je kunt realiseren.

Wees een excellente werknemer, excellente leider, excellente coach, excellente spreker, excellente verkoper, excellente partner, excellente ouder. Wees niet terughoudend. Geef alles wat in je zit, op ieder gebied van je leven.

Streef naar excellentie. Besluit dat je nooit meer iets half zult doen. Verdoe jouw en andermans tijd niet.

Excellentie en waarde

Dankzij ons waardesysteem hebben we regelmatig de uitdaging om voor excellent handelen ook een beloning te krijgen. Daarom is het verstandig om excellentie te koppelen aan een budget. Je kunt binnen een bepaald budget streven naar een excellente uitvoering. Je kunt niet verwachten dat je voor 10.000 euro een nieuwe BMW krijgt, maar wel een Volkswagen Up die voor dat geld zo excellent mogelijk gemaakt is.

Daar geldt wel een kanttekening: de krachtigste leiders doen alles op een hoog excellentieniveau. Daarom zie je ze niet zo snel werken met klanten die weinig te besteden hebben. Onthoud dit goed. Als je voor excellentie gaat, kan niet iedereen je klant zijn. Veel mensen nemen met ‘oké’ al genoegen. Zij hoeven niet jouw klanten te zijn. Als het gaat om relaties, hoeven zij ook niet jouw vrienden te zijn.

Krachtige leiders doen alles wat ze doen excellent.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *