Daadkrachtig zijn: handel vanuit kracht

‘Your future is created by what you do today, not tomorrow.’ – Robert Kiyosaki

Door daadkrachtig te zijn behaal je je doelen zo effectief en snel mogelijk. Vaak komen we niet tot actie omdat we ‘in ons hoofd’ blijven zitten. We hebben niet door dat zich in ons achterhoofd veel verhalen tegelijk afspelen. We hebben hier allemaal mee te maken: het zogenoemde reptielenbrein heeft het druk om ons in onze comfortzone te houden. Je kent het wel: miljoenen mensen hebben ieder jaar weer goede voornemens rondom de jaarwisseling. Leuk, inspirerend, stimulerend! Het is één groot feest om na te denken over alles wat je zou willen bereiken. Maar helaas is de realiteit dat inspiratie geen actie is, en dat je motivatie om het voornemen te realiseren weer wegzakt. Daadkrachtig zijn helpt je om dat te voorkomen.

Hoe helpt daadkracht?

Hoe dan? Goede vraag. Je kunt zeggen dat je over één week begint met sporten, na het weekend minder gaat drinken of na de vakantie stopt met roken. O, jazeker, dat kun jij zeggen. Je kunt het voornemen hebben om aan het einde van het jaar voor jezelf te beginnen, maar het DOEN is iets anders. En daar komt daadkracht kijken. Wat in deze wereld houdt je tegen om gewoon NU te beginnen zonder al die verhalen, excuses en uitstelgedrag te tolereren? Hoe serieus neem je jezelf nou eigenlijk? Hoeveel waarde hecht je aan wie jij bent?

Neem jezelf serieus en start daadkrachtig. Per direct! NU, niet morgen, maar NU meteen. Nu is je doorbraak, morgen moet je volharden, elke dag weer. Wordt het moeilijk? Geen idee. Meestal wordt het moeilijk door de verhalen die je jezelf vertelt. Door daar waarde aan te hechten maak je jezelf tot een zwakke persoon die weer terugvalt in oude patronen. Is dat goed of fout? Nee. Het is alleen zonde voor jezelf, omdat je jezelf niet meer serieus kunt nemen als je het één zegt en het ander doet.

Dus besluit NU om te stoppen met datgene waarvan je weet dat je ermee moet stoppen. En begin met datgene waarvan je weet dat je ermee moet beginnen.

De volgende morgen

Yes, je hebt een besluit genomen en daar een commitment aan verbonden. Je gaat vanaf morgen een uur eerder je bed uit om te sporten. Toch? En dan gaat de wekker om 06:00 uur. Je schrikt wakker en wilt je het liefste direct weer omdraaien. Je krijgt volop gedachtes die tot uitstel leiden. Alsof je een volledige fanclub hebt die je aanmoedigt om je nog eens lekker om te draaien. Want je kunt toch ook morgen beginnen?

Hier komt het aan op daadkracht, doorzettingsvermogen en karakter. Ben jij een daadkrachtige leider? Behaal wat je te doen hebt. Zorg voor een GEEN-EXCUSES-politiek in je hoofd. Doe het en blijf het doen. De verhalen worden met de tijd minder en jouw daadkrachtige kant sterker dan ooit tevoren.

‘Action is the most important key to any success.’ – Tony Robbins

Committeer je daadkrachtig aan alles wat je zegt te gaan doen. We hebben het er vooral over gehad of we iets nu of later doen, en hoe daadkrachtige mensen besluiten om iets NU te doen en daarin te volharden. Krachtige leiders zijn daadkrachtig; ze besluiten wat ze doen en doen dat met alles wat in ze is.

Krachtige leiders handelen daadkrachtig.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *