,

Doorzettingsvermogen: geef gewoon niet op

‘You simply have to put one foot in front of the other and keep going. Put blinders on and plow right ahead.’ – George Lucas

Doorzetten is een bewonderenswaardige eigenschap, vaak het verschil tussen wel of niet succesvol zijn. Tussen wel of niet het leven leiden dat je graag wilt. Je moet doorzetten, altijd.

Nogmaals: pas op voor je reptielenbrein

We hebben het al aangehaald, maar dit mag best een paar keer herhaald worden: de grootste uitdaging is je reptielenbrein, dat vooral gericht is op comfortabel zijn. Dit brein zal je altijd een reden geven om te stoppen of op te geven; een reden waarom het prima is zoals het is.

Suggesties van het reptielenbrein:

  • Ach, zo slecht hebben we het toch niet? Waarom veranderen?
  • Is dit echt de moeite waard? Het kost zoveel.
  • Je kunt wel één keer ‘smokkelen’, dan doe je het vanaf morgen weer helemaal goed.

Herkenbaar? Waarschijnlijk wel. Dit geeft niet. Dit deel van ons brein wil ons beschermen en in leven houden. Alles wat nieuw is, iedere verandering, is een potentieel risico.

Je zult het de eerste weken prima volhouden, maar om de zoveel tijd komt de verleiding om te stoppen. Om op te geven. Om terug te gaan naar het oude. Totdat er een nieuw patroon is ontwikkeld dat door je reptielenbrein als veilig wordt gezien. Je moet de verandering volledig doorleven en in de tussentijd geen aandacht geven aan de suggesties.

Waarom is doorzettingsvermogen zo belangrijk?

De reden dat doorzettingsvermogen zo belangrijk is, heeft te maken met de tijd. Alles heeft tijd nodig. Je groeit altijd. Als je opgeeft onderbreek je een groeiproces dat op termijn veel vruchten zou opbrengen. Je handelt en denkt vaak vanuit angst, en daarom geef je op. Daardoor bereik je nooit je volle potentie, laat staan de daarbij horende vrucht.

Ik weet niet of je weleens luistert naar succesvolle ondernemers. Velen van hen zullen zeggen dat het een kwestie is van nooit opgeven. Keep going!

Als je vandaag opgeeft, mis je de potentie van morgen.

De promotie die je zo ambieert, krijg je misschien pas over een jaar. Als je over acht maanden stopt, loop je die mis.

Doorzettingsvermogen moet je toepassen in ieder gebied van je leven. Of het nu gaat om je huwelijk, je werk, je onderneming of andere zaken. Besluit waar je voor gaat, committeer je daaraan en blijf doorzetten!

Krachtige leiders zijn doorzetters op elk gebied in hun leven.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *