Wees van waarde: wat is hier nodig?

‘Try not to become a man of success. Rather become a man of value.’ – Albert Einstein

Misschien is dit wel het belangrijkste onderwerp van dit boek. Wees van waarde! Waar je ook bent, wat je ook doet, in welke situatie je ook terechtkomt: als leider moet je altijd in staat zijn om waarde te leveren. De meest krachtige leiders zijn er voortdurend mee bezig: hoe kunnen ze van nog meer waarde zijn? Voor onderneming, personeel, relaties, klanten, gezin en familie. Waarde gaat hand in hand met geven. Geef het beste deel van jezelf. Altijd. Doe alles excellent, zodat mensen ervaren dat je de meest waardevolle persoon bent die ze ooit zijn tegengekomen.

Beloning

Daarbij maak ik wel de volgende kanttekening: wees je bewust van de waarde die je levert en zorg dat je er ook voor beloond wordt. Want de waarde wordt bepaald door wat ertegenover staat. Je bankrekening vertelt je hoe waardevol je bent op economisch vlak. Tegenover waarde staat altijd een kwantiteit in bijvoorbeeld geld. Waarde is dus ook een ruilmiddel. Als je ondernemer bent, moet je dus waarde creëren om meer geld te verdienen.

Ik schrijf dit artikel omdat ik waarde wil leveren door je bewust te maken van wat je te doen hebt als je een nog krachtiger leider wilt zijn. Leiderschapsontwikkeling heeft een bepaalde waarde. Als jij alle onderwerpen van dit boek gaat leven, zal je leven drastisch veranderen. Je zult van veel meer waarde zijn voor jezelf en je omgeving. Je zult in staat zijn om alles te bereiken wat je wilt, omdat leiderschap de sleutel is tot resultaat.

  • Ben jij je bewust van jouw waarde?
  • Voor wie ben jij het meest van waarde?
  • Waarom denk je dat dat zo is?
  • Op welke gebieden van je leven heb je nog schaarste, tekort of niet het gewenste resultaat?
  • Kun je in die gebieden meer waarde creëren, zodat je tekort verdwijnt?

Stel jezelf de vraag

Als je geen goede vrienden hebt, moet je jezelf afvragen of je zelf een waardevolle vriend bent. Als je een gebrek hebt aan geld, ben je waarschijnlijk niet zo waardevol voor de economie. Creëer iets wat meer waarde heeft; creëer jezelf als leider met meer waarde. Dan ga je meer geld verdienen. Als je een slechte band hebt met je familie dan komt dat waarschijnlijk doordat de wederzijdse waarden niet echt worden ervaren. Wanneer je weinig leiderschap vertoont in je leven, komt dat doordat je de waarde er niet van inziet. Als je de waarde van jezelf niet inziet, bereik je nooit wat je echt wilt.

Dit kan vrij confronterend zijn. Mijn bedoeling is om je bewust te maken van de invloed die je zelf hebt. Jij bent verantwoordelijk voor je leven. Dus ook voor de mate waarin je van waarde bent.

Krachtige leiders zijn gericht op het toevoegen van waarde.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *